Femeile se luptă adesea cu diferite provocări, dar cea mai puternică bătălie se dă în timpul crizei de sarcină. În această luptă, femeile trebuie să învingă mai mulți monștri: frica, disperarea, presiunea, incertitudinea. Zi și noapte, săptămâni întregi, în inimile lor se dă un război pe viață și pe moarte. O astfel de luptă s-a dat și în sufletul actriței Kate Mulgrew, prima femeie care a jucat rolul căpitanului Kathryn Janeway în serialul Star Trek: Voyager. 

Când a primit în mod neașteptat vestea că este însărcinată, Kate Mulgrew era o tânără actriță la început de drum. Juca rolul lui Mary Ryan în Ryan’s Hope, o emisiune care relata problemele unei familii irlandeze-americane din New York. În acel moment era una dintre cele mai urmărite femei de televiziune din SUA. Tatăl bebelușului a presat-o să facă avort, iar mama lui Kate nu putea să o ajute:

„Eram singură. Singură și cu sufletul inundat de spaimă, dar știam că voi naște un copil. Am decis să-mi încredințez copilul spre adopție. A fost singura alegere pe care am putut să o fac. În 1977 era ceva neobișnuit să apari la televiziunea națională fiind însărcinată și singură. Impresarul meu și mulți dintre prietenii mei au crezut că fac o greșeală uriașă. M-am oferit să renunț, dar scenaristul a introdus sarcina în spectacol.” – a declarat Kate pentru AARP.

Ea a luptat eroic pentru viața fetiței ei, în mijlocul industriei de la Hollywood, care a încurajat și a celebrat avortul timp de zeci de ani.

Kate Mulgrew a crescut într-o familie catolică numeroasă. În timpul crizei de sarcină ea a decis să-și încredințeze fiica spre adopție și a apelat la organizația Catholic Charities pentru a găsi o familie pentru fiica ei. La doar 3 zile după ce și-a născut fiica, Kate a revenit pe platourile de filmare într-o scenă în care interpreta aducerea acasă a unui copil din maternitate: „Milioane de oameni au urmărit emisiunea din ziua aceea. Aproape tremuram. Îmi amintesc că m-am gândit «Dacă începi să plângi, nu te vei opri. Deci nu trebuie să faci asta».

Kate Mulgrew nu a încetat niciodată să se gândească la fiica ei. În 1998, după ce timp de 20 de ani s-a confruntat cu refuzuri de a primi informații despre fiica ei, sora Una, membră a organizației caritabile catolice care a mediat adopția, a decis să le arate lui Kate și fiicei ei datele din dosarul de adopție.

Kate a primit un telefon de la fiica ei în timp ce se afla în platoul filmului Star Trek: Voyager. Ea luat imediat un zbor pentru a-și întâlni fiica și familia. Fiica ei, Danielle, era studentă în al treilea an la colegiu și era la fel de dornică să-și găsească mama biologică. Între cele două s-a creat instantaneu o relație caldă și au rămas apropiate. Danielle a devenit parte din familia Mulgrew, fiind la fel de importantă ca soțul și fiii ei.

Cele două au lucrat împreună pentru a depăși emoțiile dificile apărute în perioada post-adopție: „Capacitatea de iertare a fiicei mele este ceva ce nu am mai văzut niciodată în viață. Sentimentul de abandon a fost chinuitor pentru ea. Nu este suficient timp pentru a compensa acest lucru, dar este suficient timp pentru a iubi. Am plâns mult. Tot ce putem face este să mergem înainte. Așa facem și noi”, a spus Kate.

Călătoria curajoasă a lui Kate Mulgrew în alegerea vieții, relația ei ulterioară cu fiica ei biologică și perioada în care a jucat rolul căpitanului Kathryn Janeway sunt detaliate în cartea sa din 2016, Born with Teeth: A Memoir.

Sursă: LiveAction

Ai rămas însărcinată și el te presează să faci avort? Suntem alături de tine! Sună la 0800.070.013.