Deși Jasbeer avea 26 de ani când a aflat că e însărcinată cu fiicele ei triplete, nimic nu a oprit-o din a lupta pentru viețile lor. Nu s-a lăsat învinsă nici de soțul ei, care a încercat să o omoare punându-i degetele cu forța într-o priză, nici de sfaturile ginecologului, care i-a zis să facă avort ca să-și salveze căsnicia, nici de reacțiile comunității, care urma să o condamne pentru faptul că va fi mamă singură. Anii au trecut. În prezent cele trei fiice au o carieră de succes și îi mulțumesc mamei pentru curajul de a alege viața.

În 1996, o femeie de 26 de ani, din India, a ales viața pentru fiicele sale triplete – în ciuda presiunii de a avorta, a amenințărilor asupra vieții sale din partea soțului ei abuziv și a judecății celor din comunitatea ei.

Atunci când Jasbeer Kaur era însărcinată în 3 luni cu fiicele ei triplete, medicul i-a recomandat acesteia să le avorteze. „Sfatul terifiant” pe care l-a primit, după cum l-a descris Jasbeer într-un interviu acordat site-ului The Better India, a fost că „avortul nu este scump. Sunt sigur că vă puteți permite, față de costului masiv pe care îl puteți suporta pentru a crește cele trei fiice. Dacă mergeți mai departe cu această decizie, puteți chiar să vă salvați căsnicia.”

Jasbeer Kaur s-a căsătorit în anul 1995 și a realizat repede că soțul ei este dependent fizic și psihic de alcool. După ce soția lui a refuzat să avorteze cele trei fiice în 1996, el a încercat să le ucidă pe ea și pe tripletele nenăscute, punându-i cu forța degetele lui Jabeer într-o priză electrică sub tensiune. După acest eveniment, Jasbeer Kaur l-a părăsit și a ales viața pentru fiicele ei. Ea a declarat: „m-am simțit eliberată înfruntând cel mai terifiant sfat. Când m-am gândit să-mi cresc fiicele de una singură, nu m-am temut. M-am bucurat pentru că puteam să modelez trei copii frumoși. Am devenit un părinte singur în timpul acelei călătorii, de 15 minute, de la spital la casa părinților mei, în 1996.”

La acea vreme, când Jasbeer Kaur a decis să le dea viață fiicelor sale, atât divorțul, cât și nașterea de fete erau descurajate în locul în care ea locuia în India. Din fericire, părinții și fratele lui Jasbeer Kaur i-au oferit acesteia sprijinul necesar pentru a o ajuta să depășească aceste piedici. „Mama mea a spus că dacă ea și-a putut crește fiicele, atunci și eu voi putea”, își amintește Jasbeer. „Chiar dacă eram conștientă că, în cele din urmă, povara va cădea pe umerii mei, eram fericită să știu că familia mea îmi ține spatele. Ei mi-au dat puterea de a lupta și de a construi o nouă viață pentru copiii mei încă nenăscuți.”

La șase luni după ce medicul a sfătuit-o să aleagă moartea pentru copiii ei, Jasbeer Kaur le-a dat naștere celor trei fiice: Pradeep, Sandeep și Maandep. Ea a spus: „Ele sunt cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. Capăt energie și putere doar ținându-le pe ele în brațe împreună. Știam că viața se va imbunătăți.” După nașterea lor, Jasbeer s-a angajat ca moașă într-un spital guvernamental, unde a lucrat peste 20 de ani. Fiicele ei au urmat cariere de succes în asistență medicală, management hotelier și cosmetologie. Ele vorbesc despre curajul și vitejia mamei lor.

„Tot meritul îi revine mamei mele, cu inimă de leu, care niciodată nu ne-a impus restricții”, a declarat Sandeep. „Ea mereu a jucat ambele roluri, atât de mamă, cât și de tată. Niciodată nu ne-a lăsat să simțim că lipsește ceva.”

Cea mai mică dintre triplete, Pradeep, a spus, „Ea este cea mai curajoasă femeie pe care o cunosc și în fiecare zi ne inspiră să facem lucrurile mai bine. Ea a făcut tot posibilul să-și ajute pacienții, în special pe femeile însărcinate din spital. Bucuria și satisfacția de a ajuta pe cineva sunt motivele care m-au inspirat să aleg să lucrez în industria hotelieră.”

Jasbeer Kaur atribuie forța sa interioară familiei sale. „Sunt fiica unui fermier, așa că a fi puternică pe plan intern vine natural”, a spus ea. „Trudim din greu sub soare pentru a oferi hrană oamenilor. Dacă familia unui fermier poate lupta cu furtunile și seceta, atunci poate face și asta. Credem în noi înșine și rămânem fermi mereu.”

Oricare ar fi sursa curajului lui Jasbeer Kaur, trei femei de succes și fericite sunt astăzi în viață datorită ei.

Adaptare de Adelina Elena Militaru, după Bridget Handy, „Though her abusive husband tried to kill her, she chose life for her triplet daughters”

Ai trecut printr-o criză de sarcină? Mărturia ta poate salva vieți. În perioada următoare ne propunem să tipărim o nouă carte cu mărturii despre criză de sarcină. Trimite mărturia ta la 101marturii@gmail.com.