Dragi susținători ai vieții,
De când s-a deschis Centrul „Sfânta Împărăteasă Elena”, sloganul campaniei „Redăm speranță pentru amândoi” a devenit misiunea noastră. De fiecare dată când aud telefonul sunând, iar colega mea ridică receptorul și spune cu o voce caldă: „Bună ziua! Ați sunat la Centrul Sf. Elena. Sunt Mihaela. Cu ce vă pot ajuta?” mă întreb cine se află la celălalt capăt al firului.

În ultima perioadă ne-au solicitat sprijinul:

  • femei în criză de sarcină;
  • femei însărcinate care caută informații despre drepturile lor;
  • femei însărcinate care, prin natura profesiei, sunt expuse unui risc mai mare de a contracta virusul Covid-19 și caută să afle cum se pot proteja mai bine sau caută să vorbească cu un psiholog;
  • mame care au născut și au nevoie de produse de îngrijire pentru bebeluși.

Săptămâna trecută s-a petrecut o situație mai puțin obișnuită. Eram într-o ședință de echipă. Discutam posibile modalități prin care să ajutăm mai multe femei în criză de sarcină să afle că pot primi sprijin gratuit în cadrul Centrului Sf. Elena. Dintr-o dată cineva bate la ușă. „Cioc-cioc”. Deschid. Era un bărbat înalt. Părea că are în jur de 40 de ani. Era serios și speriat.

„Bună ziua! Bun venit. Cu ce vă putem ajuta?”

„Bună ziua! Tocmai am auzit la radio despre acest centru și am venit să văd dacă centrul chiar există și dacă mă puteți ajuta. Soția mea este însărcinată. Urmează să nască în câteva zile. Medicul ei este la o maternitate care a devenit spital Covid-19. Am fost direcționați către un alt spital și către un alt medic. Din păcate medicul la care am fost nu ne-a transmis un sentiment de siguranță. Nici nu s-a uitat pe actele soției. Știți, e o situație mai specială. În timpul sarcinii am aflat că fetița noastră s-ar putea să aibă Sindrom Down și am decis să mergem mai departe, dar ne e teamă pentru momentul nașterii. Avem nevoie de un medic care să aibă atenție și grijă față de mamă și copil. Ne puteți ajuta?”

Cu ajutorul lui Dumnezeu și al medicilor, Anastasia s-a născut azi. Atât ea, cât și mama ei sunt în siguranță, iar noi suntem recunoscători celor care și-au deschis inima să le sprijine.

Problemele sunt diferite, dar ne bucurăm de fiecare dată când, la sfârșitul discuției, persoana care a solicitat sprijin este mai liniștită, mai optimistă, vede luminița de la capătul tunelului și își recapătă speranța.

La sfârșitul lunii septembrie am organizat un curs online de alăptare la care au participat aproape 50 de femei însărcinate și mame care abia născuseră. În urmă cu câteva zile am primit acest mesaj de la una dintre participante: „Voiam să vă mulțumesc pentru cursul de alăptare. A fost pur și simplu o revelație pentru mine. Datorită informațiilor primite, am reușit să renunț la un obicei moștenit din maternitate și anume să-i dau bebelușului completare cu lapte praf seara. Acum bebe este alăptat exclusiv la sân de aproape o lună și asta datorita dumneavoastră. Nu am cuvinte să vă mulțumesc.”

De fiecare dată când cineva se bucură de ajutorul primit reflectăm cu recunoștință la generozitatea cu care ne sunteți alături. Știm că avem același scop: vrem să schimbăm inimi și vrem să dăm șansa cât mai multor femei în criză de sarcină să se bucure de nașterea copilului lor. Vă mulțumim că ne ajutați în mod constant să mergem mai departe.

În prezent suntem în căutarea a 250 de persoane care să facă un pas înainte pentru mame și copii și să doneze lunar 2 euro prin SMS pentru Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”.

Vreți să fiți una dintre aceste persoane?

Dacă răspunsul dumneavoastră este da, este nevoie să faceți următorii doi pași:

1. Trimiteți un SMS cu textul DOI la 8845.

2. Veți primi un mesaj în care vi se va solicita confirmarea pentru donația lunară de 2 euro.

3. Răspundeți la mesaj cu textul DOI DA.

4. Din contul dumneavoastră vor fi donați automat 2 euro în fiecare lună până când decideți să o dezactivați.

Dacă doriți să dezactivați donația, trimiteți SMS cu textul DOI STOP la 8845.

Căutăm 250 de donatori pentru că e nevoie de minim 250 de SMS-uri pentru ca această modalitate de sprijin să rămână activă.

Această donație lunară va contribui la salvarea mai multor vieți. Va ajuta femeile în criză de sarcină să primească sprijin, să fie pregătite pentru nașterea copilului și să plece cu un start bun mai departe în viață. Sprijinul este vital pentru că în această pandemie avortul continuă să distrugă copiii nevinovați și să frângă inimile multor mame și tați.

În încheierea acestui newsletter vă adresăm rugămintea de a transmite mai departe datele evenimentelor pe care le organizăm în luna noiembrie, astfel încât informațiile să ajungă la cei care au nevoie.

Lista evenimentelor din luna noiembrie:

 

Cu dragoste pentru viață,

Alexandra Nadane

Director Executiv

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei