Sâmbătă, 12 martie, caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” a ajuns în satul Șoimești, din județul Prahova. 24 de mame cu copii au beneficiat de o sesiune de informare despre modalitățile de sprijin disponibile în situații de criză și au primit pachete cu alimente și produse de igienă. Voluntarii pro-viață au oferit și kituri pentru maternitate pentru mămicile însărcinate care urmează să nască.

Activitatea face parte din programul evenimentelor organizate în cadrul Lunii pentru viață 2022 „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață” și a fost organizată de Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei, cu sprijinul voluntarilor din cadrul asociațiilor Studenți pentru viață și România pentru viață.

Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” are ca scop sprijinirea femeilor însărcinate și mamelor cu copii mici din comunitățile rurale și din localități în care nu există centre de sprijin. Ajutorul oferit are trei componente: donații materiale, educație despre sarcină și un mod de viață sănătos și consiliere psihologică pentru femei însărcinate și mame.

Alexandra Nadane, Președinte România pentru viață: „Organizăm caravana pentru femei însărcinate și mame pentru a crește sprijinul social pentru femeile însărcinate și mamele din comunitățile locale. Am întâlnit adesea femei în criză de sarcină și mame în situații dificile care au făcut foarte greu pasul către a cere ajutor și greu au avut încredere că pot fi sprijinite, din cauză că ani de zile s-au confruntat singure cu anumite probleme, fără să știe cum să ceară sprijin și să fie sprijinite. M-am bucurat mult să găsim la Șoimești o comunitate frumoasă adunată în jurul Părintelui Ilie Dumitrel și a doamnei preotese de care mă leagă o veche prietenie – voluntariatul la Studenți pentru viață în timpul studenției”.

Valentina Doliș, Președinte Studenți pentru viață București: „După ce am pregătit Caravana, mi-am dat seama că o mână de oameni pot să facă multe lucruri frumoase: de la cumpăratul alimentelor până la împachetatul hăinuțelor și produselor de îngrijire, toate s-au făcut în armonie și cu gândul de bucurie pentru faptul că ceea ce am pregătit va deveni în final o mică speranță pentru câteva mămici și pentru copiii lor. Ce am învățat după această Caravană este faptul că nu ai nevoie de foarte multe pentru a face un bine. Inima deschisă și dorința de a sprijini, venite din partea fiecăruia dintre noi, au fost de ajuns să ne facă să ne simțim ca într-o familie, unde toți se ajută și reușesc să ducă treaba până la capăt”.

Adelina Militaru, voluntar România pentru viață: „A fost o mare bucurie pentru mine să mă implic în organizarea Caravanei. Nu cred că există un mod mai frumos de a-ți petrece sfârșitul de săptămână decât alături de prieteni, lucrând împreună pentru a le face o bucurie mamelor, copiilor și femeilor însărcinate care se află în situații de dificultate. Am fost fericită să văd rapiditatea cu care oamenii s-au mobilizat să doneze produse pentru familiile din satul Șoimești, dar și dragostea cu care voluntarii au pregătit darurile și le-au dus mamelor și copiilor”.

Valentin Manea, voluntar Studenți pentru viață: „Mă bucur că am putut participa la această activitate și că am reușit să ajutăm copiii și mamele din satul Șoimești. Consider că binele trebuie făcut oricând, dar mai cu seamă în această perioadă în care aproapele nostru are nevoie de ajutorul nostru. Caravana pentru mine a însemnat o experiență în care am văzut implicarea oamenilor care au donat pentru nevoile celorlalți și bucuria de a face un bine în comunitate”.

Teodora Popescu, voluntar Studenți pentru viață: „A fost prima dată când am ajutat la pregatirea pachetelor pentru Caravană. La centru a fost o atmosferă caldă, am avut ocazia să cunosc persoane noi cu care am dialogat pe diferite subiecte. Partea mea preferată a fost sortarea hăinuțele ce urmau a fi donate. M-a impresionat foarte mult solidaritatea oamenilor, este uimitor câte lucruri minunate se pot realiza când fiecare contribuie cu câte ceva”.

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă organizarea Caravanei „Sprijin pentru femei însărcinate și mame”, donând bani, produse alimentare și de igienă și hăinuțe pentru mamele și copiii din satul Șoimești!

Le mulțumim voluntarilor care au pregătit pachetele și care au condus până la porțile familiilor din satul Șoimești pentru a le dărui!

Le mulțumim Părintelui Ilie Dumitrel și doamnei preotese Mariana pentru că ne-au invitat în parohia lor și ne-au sprijinit în organizarea Caravanei!