Misiune

Misiunea Centrelor ROUA este consilierea, sprijinirea și oferirea de servicii sociale femeilor însărcinate și mamelor aflate în situații dificile prin construirea unei rețele de centre de sprijin.

Valori

  1. Prețuim viața. De la fiecare copil nenăscut, la mamă, la toți cei cu care intrăm în contact, viața este valoroasă pentru noi. Credem că există întotdeauna o alegere în sprijinul vieții și că există întotdeauna o alternativă mai bună decât avortul.

De aceea, nu oferim servicii avortive. Prețuim orice formă de viață – inclusiv pe cei care au opiniile opuse.

  1. Suntem dedicați adevărului. Suntem cinstiți și sinceri în toate relațiile pe care le avem cu cei cu care intrăm în contact. A fi sincer înseamnă că informăm clienții care se confruntă cu sarcini neplanificate în legătură cu faptul că au trei posibilități legale: păstrarea copilului, încredințarea spre adopție și avortul și că, dintre cele trei, avortul înseamnă anularea oricărui potențial al copilului și a oricărei alte alegeri de viață pentru relația lor cu copilul, căci odată oprită viața copilului nu se mai poate reveni la starea anterioară.
  2. Tratăm toți oamenii cu compasiune.
  3. Ne angajăm să iubim necondiționat. De la bebeluși la mame, la cei care au nevoie de sprijinul nostru în urma unui avort, la personalul și voluntarii noștri, ne angajăm să îi iubim pe toți necondiționat.
  4. Investim în oameni. Indiferent dacă acești oameni sunt femei, mame, tați, voluntari sau cei ce fac parte din personalul nostru, credem în oameni și investim în aceștia într-un mod practic.
  5. Oferim speranță și viziune pentru un viitor mai bun. Realizăm acest lucru, lucrând cu femei în criză de sarcină, mame, familii părinți. Consiliem persoane care au nevoie de sprijin în urma unui avort și ne implicăm în programe de educație pentru viață dedicate adolescenților.