Un videoclip postat în ianuarie 2020 devine din nou viral pe rețelele de socializare. Acesta arată momentul emoționant în care un profesor de la o facultate din SUA a ținut în brațe copilul unei studente, astfel încât aceasta să poată participa liniștită la curs și să se concentreze asupra studiului.

Imani Lamar, mama copilului care apare în clip, a spus că va absolvi Universitatea Lincoln din Pennsylvania și datorită ajutorului primit de la profesorul care a sprijinit-o în timpul facultății. Fiul ei s-a născut prematur și a trebuit să petreacă câteva luni la unitatea de terapie intensivă pentru nou născuți (NICU). Asta a forțat-o să înghețe un semestru la facultate, astfel încât să poată fi alături de copilul ei: „A fost foarte greu să merg în fiecare zi la spital, să-l văd și să nu-l pot ajuta”.

După ce s-a întors la școală nu știa cum se va împărți între îngrijirea bebelușului și participarea la cursuri. La un moment dat i-a spus profesorului ei, dr. Aqeel Dix, că trebuie să lipsească de la un curs pentru că nu găsește pe cineva să stea cu copilul. Mi-a spus „Nu” și mă uitam la el zicând: „Nu pot rata cursul? Nu am pe nimeni care să-mi supravegheze bebelușul”. În schimb, dr. Dix i-a spus să aducă copilul la cursuri: „Nu voi fi indiferent când una dintre studentele mele e cât pe ce să rateze cursul pentru că nu are cu cine să lase copilul”, a spus el, dorind să-și exprime sprijinul pentru mamele studente.

Imani încă ezita să-și aducă fiul cu ea la cursuri, temându-se că ar putea să-i deranjeze pe ceilalți studenți. Totuși, nu avea motive de îngrijorare. Dr. Dix a fost bucuros să țină în brațe copilul în timp ce preda, lăsând-o pe Imani să fie atentă la curs. Dr. Dix a declarat pentru Yahoo Life că provine dintr-o familie numeroasă și că a ținut copilul în brațe, astfel încât acesta să-și poată vedea mama tot timpul.

Dr. Dix nu și-a dat seama că unul dintre elevii săi a filmat acțiunea. Ulterior, profesorul a postat clipul pe pagina sa de Instagram, cu următoarea descriere:

„Este nevoie de un sat… Când studenții mei au nevoie de mine, sunt acolo pentru ei. Studenta a venit la mine și mi-a spus «Dr. Dix, voi rata cursul». Replica mea a fost «De ce?». Ea a spus «Nu am un babysitter». I-am spus «Adu-l la curs și voi avea grijă de el!».

Întotdeauna spun că noi, educatorii, suntem mai mult decât funcția pe care o avem. Nu voi avea niciodată o studentă care să lipsească de la curs pentru că nu are cu cine să-și lase copilul. Voi construi „Dr. Dix daycare” în spatele clasei mele înainte ca o studentă să ajungă în situația de a rata cursul. Zilele de acest fel mă fac să fiu îndrăgostit de munca mea”.

Imani a fost profund impresionată de ceea ce a făcut profesorul pentru ea: „Nu m-am gândit niciodată că va fi așa, că voi avea pe cineva care este acolo pentru mine, căruia îi pasă cu adevărat. A însemnat foarte mult. E greu de înțeles cât de mult a însemnat asta pentru mine”.