Pandemia a făcut să explodeze violența împotriva femeilor, depresia, situațiile de criză și comportamentele de risc. În Franța intervențiile autorităților în cazurile de violență domestică au crescut cu 42% față de anul precedent. În Italia, în luna aprilie, numărul apelurilor la o linie telefonică națională dedicată victimelor violenței a fost triplu față de aceeași lună a anului trecut. Dincolo de cifre, toată lumea vorbește despre izolare socială, singurătate, teamă și nesiguranță. De aici și până la gândul că „E foarte grav ce mi se întâmplă. Nimeni nu mă poate ajuta” mai e doar un pas.

Ce se întâmplă acum cu femeile în criză de sarcină din România? Criza de sarcină se manifestă la fel față de perioada de dinainte de pandemie sau au apărut anumite schimbări? Cum decurge intervenția profesioniștilor care lucrează în sprijinirea femeilor în criză de sarcină? Cu ce provocări se confruntă și la ce probleme caută soluții?

La toate aceste întrebări vom încerca să răspundem în cadrul webinarului „Sprijinirea femeilor în criză de sarcină în contextul Covid-19. Particularități, provocări și soluții”, organizat de Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei. Evenimentul se va desfășura joi, 12 noiembrie, la ora 18.00 pe platforma Zoom și se adresează celor care lucrează în sprijinul femeilor în criză de sarcină: psihologi, asistenți sociali, coordonatori și voluntari.

Înscrierile se fac prin completarea acestui formular de înscriere:
https://forms.gle/EoHhgFv9j4xPpo2T6

Dacă doriți să sprijiniți activitățile Centrului de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena” puteți face o donație urmând acest link.