Voluntarii sunt oameni dispuși să ajute alți oameni să descopere bucuria vieții, să exploreze opțiunile pe care le au.

Sunt oameni dedicați și capabili să își manifeste dragostea necondiționată pentru cei care caută sprijin. Frumusețea implicării nu vine numai din promovarea opțiunilor care sprijină viața, ci și din disponibilitatea de a rămâne alături de femeile în criză de sarcină în situațiile prin care trec pe parcursul sarcinii și după.

Ne putem îndeplini misiunea de sprijin pentru femeile în criză de sarcină în măsura în care oamenii din comunitate sunt dispuși să-și doneze din timpul, energia și resursele lor pentru a se implica.

Există roluri diferite pentru voluntari

Ambasadori în comunitate. Acești voluntari contribuie la dezvoltarea activităților noastre la nivelul comunității și la strângerea fondurilor necesare proiectelor de sprijin pe care le desfășurăm.

Voluntar în echipa de consilieri. Acești voluntari trec printr-o pregătire riguroasă pentru a veni în sprijinul celor care se confruntă cu o sarcină neașteptată. Pentru a face voluntariat în echipa de consilieri, e nevoie să fi absolvit Facultatea de Psihologie sau Asistență socială.

Voluntar în programul de mentorat. Acești voluntari lucrează cu beneficiarii din cadrul programului de mentorat „Așteptându-l pe Bebe”. Programul oferă sesiuni de informare pe parcursul sarcinii, pregătire pentru nașterea copilului, informații despre îngrijirea corectă a copilului nou-născut și cursuri pentru creșterea și educarea copiilor.

Voluntar pentru depozit. Acești voluntari ajută la organizarea și distribuirea produselor de îngrijire pentru bebeluși și a materialelor consumabile.

Voluntar la activități de birou. Acești voluntari își oferă timpul și energia pentru a ajuta la realizarea unor documente și baze de date, sortarea unor acte, corespondență etc.